Haku

Tietoa meistä

JOKA - Journalistinen kuva-arkisto

Journalistinen kuva-arkisto JOKA perustettiin Museoviraston Kuvakokoelmien osaksi 1.1.2014. JOKA säilyttää ja julkaisee keskeisiä lehtikuvakokoelmia. Lehtien, kuvaajien ja kuvatoimistojen luovuttamat aineistot ovat näin kaikkien saatavilla. JOKA huolehtii myös suomalaisen kuvajournalismin historian tallentamisesta ja välittämisestä. JOKAn kokoelmiin kuuluu jo miljoonittain lehtikuvia.

Journalistinen kuva-arkisto →

Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen. Se kartuttaa, hoitaa ja esittelee kulttuurihistoriallista kansallisomaisuutta, tallentaa, tuottaa ja välittää tietoa.

Museovirasto vastaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön, arkeologisen kulttuuriperinnön ja rakennusperinnön sekä kulttuuriomaisuuden suojelusta yhdessä muiden viranomaisten ja muun museolaitoksen kanssa. Se myös kartuttaa ja esittelee kulttuurihistoriallista kansalliskokoelmaa, tutkii aineellista kulttuuriperintöä sekä tukee ja kehittää museoalaa valtakunnallisesti.

Museoviraston esine- ja kuvakokoelmissa on tietoja ihmisistä ja ilmiöistä tuhansien vuosien ajalta. Museoviraston arkistossa on yli sadan vuoden ajan muodostunutta kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön tutkimiseen, hoitoon ja hallintoon liittyvää materiaalia.

Museovirasto tarjoaa monipuolisia, jatkuvasti kehittyviä palveluita kaikille kansalaisille. Virasto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa.

Museovirasto →